Het grootste LED-scherm van Europa presenteert de Rotterdamse Haven op Rotterdam CS

De 24/7 dynamiek van de Port of Rotterdam dagelijks in beeld voor reizigers Rotterdam CS

26 AUGUSTUS 2013, ROTTERDAM
Samenvatting
Vandaag is op Rotterdam CS het grootste LED-scherm van Europa onthuld. Op het scherm is het verhaal van de Rotterdamse haven te zien in korte video’s. Bezoekers worden bij binnenkomst of vertrek getrakteerd met de 24/7 dynamiek van de Port of Rotterdam. Het doel is om Rotterdam te presenteren als wereldhavenstad: onze haven zichtbaar maken bij de entree van de stad. Laten zien waarom wij in Rotterdam trots zijn op de haven: laten zien hoe groot(s), dynamisch, indrukwekkend de haven is.

Op Rotterdam Centraal komen dagelijks honderdduizend reizigers voorbij. Met het nieuwe LED-scherm krijgen deze reizigers een uniek inzicht in de Rotterdamse haven. Op een saaie maandagmorgen worden ze meegenomen met een loods aan boord van een olietanker om vervolgens samen De Nieuwe Waterweg op te varen. Een ander tijdstip neemt het scherm ze mee naar de sprookjesachtige belichting op Europort.

Koppeling reizigers en de haven
Het unieke formaat van het scherm in combinatie met de drukte van de stationshal heeft het ritme van de video’s bepaald. Er is gekeken naar het gemiddelde looptempo van bezoekers en de architectuur van het gebouw. Aan de hand hiervan is er een beeldkeuze gemaakt en een passende videoprogrammering samengesteld. Het onderzoek heeft er voor gezorgd dat er is gekozen om de programmering af te laten stemmen op de seizoenen en het moment van de dag.

Het centrale idee, het beeldconcept, de hoofdredactie en de inhoud van het scherm zijn ontwikkeld door IN10. CCCP geeft op basis van dit concept invulling aan de video’s: regie, montage en productie. Het creatieve kernteam van de productie bestaat uit Jacco Ouwerkerk (IN10) en Jasper Wessels (CCCP).

Afbeeldingen
Video's
Documenten
Over IN10

IN10 is een creative digital agency. We helpen merken menselijker te maken door middel van digital hospitality. We ontwikkelen platforms, digitale services en campagnes die merken voorop helpen lopen in tijden van digitale transformatie.

berichten