IN10 wint vier Dutch Interactive Awards (DIA’s)

IN10 is met vier DIA’s het meest bekroonde bureau van de DIA-uitreiking 2022 geworden. Het Digital Design & Innovation bureau was vijfmaal genomineerd met hun werk voor Stichting Oorlogsbronnen, Museum Boijmans Van Beuningen en het Nederlands Fotomuseum. Tijdens de uitreiking op donderdag 2 juni in de Beurs van Berlage won IN10 vier DIA’s in de categorieën Content, Data, Service en Tools.

Oorlogsbronnen.nl driemaal DIA-winnaar

Stichting Oorlogsbronnen won drie DIA’s in de categorieën Content, Data en Service. IN10 ontwikkelde het platform Oorlogsbronnen.nl dat context biedt aan meer dan 12,5 miljoen bronnen door ze te koppelen aan gebeurtenissen, plaatsen, personen en thema’s. Op die manier zijn meer dan 300.000 levens van Nederlanders die bij de oorlog betrokken waren gereconstrueerd en toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Volgens de jury is Oorlogsbronnen de kampioen wat bronnen en storytelling betreft.

Depot Boijmans Van Beuningen wint DIA categorie Tools 

Met de app voor Depot Boijmans Van Beuningen won IN10 een DIA in de categorie Tools. Het Depot van Museum Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke depot ter wereld en nieuw Rotterdams icoon. IN10 ontwierp de app voor een optimale depot-ervaring. In de app vindt de bezoeker de meest belangrijke informatie over tienduizenden kunstwerken, interactieve verhalen en hun eigen, inspirerende Boijmans-collectie. De jury vond de stories in de app echt een huzarenstuk: een nieuwe manier van interactie met kunst. Dit is een voorbeeld voor musea in binnen- en buitenland: een imposant project met vele technische aspecten en innovaties. De app won dit jaar ook The Webby Awards in de categorie Apps-Art, Culture and Events en is tevens genomineerd voor een European Design Award.

Samenwerking

Speciale dank voor de fijne samenwerking met de teams van onze opdrachtgevers en onze partners Spinque (Oorlogsbronnen) en Thonik (Depot Boijmans Van Beuningen).

Over de DIA Awards

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. De awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. Alle cases worden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit industrie experts.

Download PDF
Download PDF
Over IN10

IN10 Design & Innovation helpt merken en organisaties relevant en toekomstbestendig te zijn met innovation design, brand design & digital products. IN10 bestaat uit een team van 50+ strategen, service designers, UX designers, visual design, development, producers, content creatie en narrative design. In 2021 trad IN10 toe tot de groep Handpicked agencies.

berichten