IN10 wint Webby Award voor Depot app

De app van Depot Boijmans Van Beuningen is door de vakjury van de International Academy of Digital Arts and Sciences bekroond met een Webby Award. De app werd ontwikkeld door IN10 Digital Design & Innovation Agency in nauwe samenwerking met het Boijmans team. Met de app hebben bezoekers van het depot de collectie altijd op zak. IN10 won de jury-prijs in de categorie Apps and Software: Art, Culture and Events 2022. Hiermee is de app onderscheiden als de beste app ter promotie en verbetering van de ervaring van kunst, events en culture instellingen. 

Het Depot van museum Boijmans van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke depot ter wereld, een gesamtkunstwerk en nieuw Rotterdams icoon. IN10 ontwierp een app voor de optimale Depot-ervaring. In de app vind je de meest belangrijke informatie over tienduizenden kunstwerken. Veel kunstwerken hebben een interactief verhaal, met feiten, trivia, foto’s, video’s, audio en uitdagende quizzen. De interactieve verhalen helpen je om actiever te kijken en meer te ontdekken. Kunstwerken die je inspireren bewaart de app in je eigen collectie. Zo hebben bezoekers hun eigen, inspirerende Boijmans collectie, altijd bij de hand. De app werd ook genomineerd voor de Dutch Interactive Awards en European design Awards. Binnenkort worden de winnaars hiervan bekend gemaakt.

Over de Webby Awards

De jaarlijkse Webby Awards worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences, de vooraanstaande organisatie ter onderscheiding van uitblinkers op het internet. De Webby’s worden ook gezien als de ‘Oscars van het internet’.

Credits: Thonik (depot huisstijl), Silo (plattegrond, infographics).

Download PDF
Download PDF
Over IN10

IN10 Design & Innovation helpt merken en organisaties relevant en toekomstbestendig te zijn met innovation design, brand design & digital products. IN10 bestaat uit een team van 50+ strategen, service designers, UX designers, visual design, development, producers, content creatie en narrative design. In 2021 trad IN10 toe tot de groep Handpicked agencies.

berichten