Lust for Life app brengt Ed van der Elsken tot leven

Vanaf vandaag voegt het Nederlands Fotomuseum met de Ed-app een extra dimensie toe aan de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken. Met de app kan de bezoeker als het ware door de lens van Ed van der Elsken kijken en ervaren hoe hij de foto’s heeft gemaakt. Iedere foto in de app is een sleutelwerk die toegang geeft tot ‘wat je niet ziet’: de foto’s die hij er vlak voor en erna nam of video’s die hij maakte van dezelfde setting of personen.

‘Deze app past bij een museum van de toekomst, waar online en offline samenkomen. Het Nederlands Fotomuseum wil het werk van Ed van der Elsken naar het nu halen. Dat doen we met deze app. Bovendien biedt dit ons de kans om nog meer verhalen uit onze rijke collectie naar buiten te brengen.’

Directrice Nederlands Fotomuseum Birgit Donker

De app, gratis te downloaden in de Google Playstore en Apple Store, is ontwikkeld door DOOR, het cultuurlabel van IN10. De realisatie van deze app is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds. 

An Original InstaStory

Om het werk en leven van Ed van der Elsken ook onder jongeren onder de aandacht te brengen, heeft het museum samen met DOOR naast de app ook een vierdelige InstaNovel gelanceerd. Gebaseerd op de populaire Netflix originals vertellen we over het leven van Ed van der Elsken via de Instagram Stories van het museum. Iedere week komt er een nieuwe aflevering online. Elk seizoen, bestaande uit 4 afleveringen, licht een kenmerkend aspect van zijn werk uit. Lust For Life - an original Insta Story is nog tot oktober op het Instagramkanaal van het Nederlands Fotomuseum te zien.

Over Lust for Life

Het Nederlands Fotomuseum heeft het door schimmel aangetaste kleurenwerk van Ed van der Elsken van de ondergang gered en viert dit deze zomer met de tentoonstelling Lust for Life. Met grootse iconen en nooit eerder getoond werk. Rond universele thema’s als liefde, leven en dood brengt zijn kleurenfotografie een ode aan de mens en het leven. De tentoonstelling is tot en met 6 oktober te zien.

Download PDF
Download PDF
Over IN10

IN10 Design & Innovation helpt merken en organisaties relevant en toekomstbestendig te zijn met innovation design, brand design & digital products. IN10 bestaat uit een team van 50+ strategen, service designers, UX designers, visual design, development, producers, content creatie en narrative design. In 2021 trad IN10 toe tot de groep Handpicked agencies.

berichten