DOOR ontwikkelt innovatieve ‘verhalensite’ voor Beeld en Geluid

IN10’s cultuurlabel DOOR ontwikkelt in opdracht van het toonaangevende instituut voor Beeld en Geluid de innovatieve ‘verhalensite’ over mediacultuur. De combinatie van DOOR’s specialisme op het gebied van digital storytelling en Nederlands meest rijke mediacollectie leidt tot een vernieuwend, informatief én levendig online magazine.

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur. De verhalensite neemt een belangrijke positie in bij de duidende rol die het wil innemen. De vernieuwende presentatie van de verhalen over mens, media en maatschappij enthousiasmeert en inspireert zowel bestaand als nieuw publiek.

De verhalen bieden voor een breed publiek kennis over en zicht op de mediacultuur en mediahistorie. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, ze volgen actuele ontwikkelingen en reageren op nieuwe mediafenomenen. Zo plaatst Beeld en Geluid zich op een actieve manier midden in het huidige mediadebat.

DOOR heeft voor de nieuwe online omgeving een concept ontwikkeld dat aansluit bij hedendaagse mediaconsumptie en online leesgedrag. We spelen daarbij in op de meest recente social media ontwikkelingen.

De verhalensite wordt begin 2019 gelanceerd.

Over DOOR

DOOR is het cultuurlabel van IN10 voor instellingen in de erfgoed-, kunst- en cultuursector. Wij helpen kunst- en cultuurorganisaties zich op de toekomst te richten met nieuwe presentatievormen, digital storytelling en experience design.

DOOR laat de cultuurbeleving aansluiten op de snel veranderende wensen en verwachtingen van bezoekers en is gespecialiseerd in digital storytelling technieken waarmee we online collecties op een zo rijk en relevant mogelijke wijze presenteren op het snijvlak van digitale en fysieke beleving. Voor musea ontwikkelen we eigentijdse ervaringen die ervoor zorgen dat het publiek nu en in de toekomst verbonden blijft.

DOOR is een initiatief van IN10. De afgelopen jaren heeft DOOR o.a. innovatieve projecten gerealiseerd voor Museum Boijmans Van Beuningen, Anne Frank Stichting, ARTtube, Maritiem Museum, Teylers Museum, Belasting & Douane Museum, Bibliotheek Rotterdam, International Film Festival Rotterdam en Fotomuseum Antwerpen.

Download PDF
Download PDF
Over IN10

IN10 Design & Innovation helpt merken en organisaties relevant en toekomstbestendig te zijn met innovation design, brand design & digital products. IN10 bestaat uit een team van 50+ strategen, service designers, UX designers, visual design, development, producers, content creatie en narrative design. In 2021 trad IN10 toe tot de groep Handpicked agencies.

berichten