IN10 wint pitch NOC*NSF voor innovatief sportplatform

Na een oriëntatie heeft NOC*NSF IN10 gekozen als partner voor de ontwikkeling van een nieuw digitaal sportplatform.

Dit platform wil vraag en aanbod bij elkaar brengen, waardoor mensen flexibeler meerdere sporten kunnen beoefenen. Een groeiende groep mensen (de multisporters) beoefent binnen één maand twee verschillende sporten waarvan tenminste één in vrij verband. Op het gebied van de vrije sporten  zoals fitness en yoga, maar ook sportexperiences zijn dergelijke ontwikkelingen al gaande met aanbieders waaronder OneFit en Booking.com.

NOC*NSF wil deze ontwikkeling nu doortrekken naar de georganiseerde sport. Met 25.000 verenigingen binnen de 75 sportbonden heeft NOC*NSF een enorme achterban waar zowel de faciliteiten als ook de kennis van kan worden ontsloten.

"We kozen voor IN10 vanwege de goede combinatie van ervaring met veranderende businessmodellen en platforms om op lokaal niveau vraag en aanbod bij elkaar te brengen, hun creativiteit en hun technologische kennis."

Guido Davio, algemeen directeur Nevobo en één van de trekkers van dit project met de werktitel Sportify.

"Mooi om NOC*NSF te mogen helpen in het aansluiten op de behoefte van een groeiende groep sporters én de potentie van verenigingen beter te benutten."

Xander Zuidgeest - IN10

Big data

Naast het faciliteren van vraag en aanbod gaan we aan de slag met het onderzoeken van datamogelijkheden die dit platform zal genereren. Dat biedt inzichten voor gepersonaliseerde sportbegeleiding maar wellicht ook voor nieuwe sportvormen en sportmomenten.

Download PDF
Download PDF
Over IN10

IN10 Design & Innovation helpt merken en organisaties relevant en toekomstbestendig te zijn met innovation design, brand design & digital products. IN10 bestaat uit een team van 50+ strategen, service designers, UX designers, visual design, development, producers, content creatie en narrative design. In 2021 trad IN10 toe tot de groep Handpicked agencies.

berichten