Cultural immersive storytelling tijdens MuseumNext 2017

DOOR organiseert tijdens het congres een speciaal programma met presentaties, expedities en workshop

06 JUNI 2017, DE DOELEN EN MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN, ROTTERDAM
Samenvatting
DOOR - het cultuurlabel van IN10- is hoofdsponsor van het internationale museumcongres MuseumNext dat eind deze maand neerstrijkt in Rotterdam. Tijdens het congres staan game changing ideas centraal. DOOR organiseert samen met Museum Boijmans Van Beuningen een inspiratiemiddag rondom dit thema. Ook verzorgt DOOR een presentatie over immersive storytelling op het hoofdpodium van het congres.

MuseumNext zal op 26, 27, 28 juni plaatsvinden in De Doelen in Rotterdam. Dit zijn de programma-onderdelen die DOOR verzorgt:

Maandag 26 juni – 14.00 tot 16.00

Inspiratiemiddag in Museum Boijmans Van Beuningen

Hoe ziet de toekomst van de museumcollectie eruit? Op maandag 26 juni organiseert DOOR samen met Museum Boijmans Van Beuningen een inspiratiemiddag vol game changing ideas over het beheren én presenteren van de collectie. Boijmans-directeur Sjarel Ex opent de middag met een introductie op de collectie en het revolutionaire, nieuw te bouwen Depot Boijmans Van Beuningen. Daarna komt de projectleider van de gloednieuwe vaste collectie-opstelling Collectie als Tijdmachine aan het woord over ‘slow watching’, vertelt de projectleider van BVB Collections over de reizende tentoonstellingen die het museum speciaal maakt voor het buitenland en laat DOOR zelf zien hoe het museum met de online collectie digitale verhalen vertelt met behulp van ‘storyscoping'.

Aansluitend kun je kiezen voor een DOOR-workshop over storyscoping, een behind the scenes expeditie (bijv. exclusieve tour over de bouwplaats van het depot), of kun je de theatrale iBeacon-audiotour van de nieuwe vaste presentatie proberen.

Woensdag 28 juni 9.35

Cultural Immersive Storytelling presentatie in De Doelen

DOOR heeft het afgelopen jaar een aantal musea innovatieve projecten en concepten gerealiseerd op het snijvlak van digitale en fysieke bezoekervaringen. In deze presentatie delen wij onze geleerde lessen, inzichten en praktische tips met de MuseumNext-community. We demonstreren hoe musea met service design-methodieken relevante, indringende en onvergetelijke museumervaringen kunnen creëren waarin de bezoeker een centrale rol speelt. In de presentatie blikken we terug op projecten voor onder andere de Erasmus Experience, ARTtube, het Anne Frank Huis en Museum Boijmans Van Beuningen.

OVER DOOR

DOOR helpt kunst- en cultuurorganisaties toekomstgericht te maken met nieuwe presentatievormen, digital storytelling en experience design.

DOOR is een initiatief van IN10 dat al jaren werkt voor musea, theaters en festivals. De afgelopen jaren heeft IN10 o.a. innovatieve projecten gerealiseerd voor Museum Boijmans Van Beuningen, Maritiem Museum Rotterdam, ARTtube, International Film Festival Rotterdam, Fotomuseum Antwerpen, Centrale Bibliotheek Rotterdam en Anne Frank Stichting

Download PDF
Download PDF
Over IN10

IN10 Design & Innovation helpt merken en organisaties relevant en toekomstbestendig te zijn met innovation design, brand design & digital products. IN10 bestaat uit een team van 50+ strategen, service designers, UX designers, visual design, development, producers, content creatie en narrative design. In 2021 trad IN10 toe tot de groep Handpicked agencies.

berichten