IN10 voor Fujifilm: Follow your instax

Online presence geeft boost aan het merk

26 APRIL 2017, ROTTERDAM, NEDERLAND
Samenvatting
Fujifilm is met haar instax instant camera’s marktleider in Nederland, maar instax is als merk onder de doelgroep nog relatief onbekend. De campagne Follow your instax gaat hier verandering in brengen. IN10 ontwikkelde de lange termijn digitale strategie, positionering, campagneconcept, alle campagne-uitingen en de website instax.nl.

Doelstellingen zijn: brand presence verhogen en upselling via (online) resellers. De eerste campagneflight is te zien op YouTube, Instagram, Facebook, display en via influencers. Later in 2017 volgen deelcampagnes in de vorm van PR en activaties rondom nieuwe productlanceringen en uitbouw van de digitale strategie.

De campagne loopt nog geen week, maar laat al mooi resultaat zien. Meer dan 25% van de bezoekers aan de website, die via de campagne zijn binnengekomen, klikt door naar een reseller naar keuze. Met het oog op de op brand ingestoken campagne een opmerkelijk effect. In de aanpak wordt continu gemonitord en bijgestuurd om bereik, traffic en conversie te verhogen.

Raymond Luijks, Manager Trade van Fujifilm Nederland: “IN10 heeft een platform-aanpak ontwikkeld waarmee we een goede balans hebben tussen brand building en toekomstige productcommunicatie.”

IN10 ontwikkelde voor Fujifilm instax de nieuwe website instax.nl en de online campagne. Betrokken disciplines: strategie, concept, design, contentcreatie, content marketing, development. Video motion design: Sander Lipmann (RawEgo.nl), Muziek: Davy Maengkom, media inkoop: Fusion Lab.

Citaten
" “IN10 heeft een platform aanpak ontwikkeld waarmee we een goede balans hebben tussen brand building en toekomstige productcommunicatie.”" Raymond Luijks, Manager Trade bij Fujifilm Nederland
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over IN10

IN10 Design & Innovation helpt merken en organisaties relevant en toekomstbestendig te zijn met innovation design, brand design & digital products. IN10 bestaat uit een team van 50+ strategen, service designers, UX designers, visual design, development, producers, content creatie en narrative design. In 2021 trad IN10 toe tot de groep Handpicked agencies.

berichten